• Cryptobeurs Binance mag ook in Italië geen diensten aanbieden, zo heeft de Italiaanse financiële toezichthouder Consob bekendgemaakt.
  • Het verbod volgt op strengere regulering en toenemend toezicht in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Thailand.
  • Binance doet er veel aan om onder toezicht uit te komen. Zo is het bedrijf officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden en is er technisch gezien geen hoofdkantoor.

Cryptobeurs Binance mag ook in Italië geen diensten aanbieden. Dat heeft de Italiaanse financiële toezichthouder Consob bekendgemaakt in een persbericht. Italië is het zoveelste land dat actie onderneemt tegen Binance, een van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van cryptomunten als bitcoin.

Het besluit komt niet geheel uit de lucht vallen. Paolo Savono, hoofd van Consob, pleitte vorige maand nog voor strengere regulering van crypto’s op Europees niveau, aldus persbureau Reuters. Hij zei dat cryptomunten het witwassen van geld mogelijk in de hand werken en het beleid van centrale banken kunnen ondermijnen.

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk verbood Binance vorige maand. Toezichthouders in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Thailand keerden zich ook al tegen het platform. In de VS wordt Binance onderzocht door justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking.

Lees ook: Cryptobeurs Binance verboden in VK, maar strengere regulering is juist goed voor cryptomarkt, zegt deze juridische expert

Binance doet er veel aan om onder toezicht uit te komen. Zo is het bedrijf officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden. Er is een kantoor in Singapore, maar het bedrijf heeft geen officieel hoofdkantoor. Volgens oprichter Changpeng Zhao is dat omdat het bedrijf decentraal werkt, net als de cryptomunten waar het in handelt.

Qua handelsvolume lijkt Binance veruit de grootste cryptobeurs ter wereld te zijn. Volgens de vergelijkingswebsite CryptoCompare is de afgelopen 24 uur ruim 14 miljard dollar aan digitale munten verhandeld op het platform. De eerstvolgende concurrent verhandelde in dezelfde tijdspanne 8 miljard dollar.

[activecampaign form=28]

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: