Cryptobeurs FTX heeft een nieuwe financieringsronde voltooid die de waarde van het bedrijf op 32 miljard dollar brengt, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

Oprichter en topman Sam Bankman-Fried van FTX zei maandag tegen de zender CNBC dat hij zich geen zorgen maakt over het vooruitzicht van aanhoudende dalingen van cryptomunten.

Het bedrijf liet in een verklaring weten dat het 400 miljoen dollar heeft opgehaald bij een derde financieringsronde in zes maanden.

In een scherpe tegenstelling tot het succes van FTX, heeft de markt voor cryptomunten sinds het begin van het jaar ongeveer 500 miljard dollar aan waarde verloren, aangevoerd door scherpe verliezen van de bitcoin en populaire altcoins.

De bitcoin is bijna in waarde gehalveerd sinds de piek in november en heeft dit jaar tot nu toe iets minder dan 20 procent van zijn waarde verloren. De ether is in januari 29 procent gedaald.

Dit heeft zorgen gewekt over een ernstigere en meer langdurige crash, die door velen wordt omschreven als een 'cryptowinter', zoals de periode van lage koersen en lagere beweeglijkheid uit 2018 en 2019.

Bankman-Fried toont zich echter optimistisch. "Ik denk niet dat we op de lange termijn een cryptowinter ingaan," zei hij tijdens een interview met CNBC.

Volgens de cryptomiljardair is de recente ontwikkeling op de cryptomarkt niet uniek. Andere beleggingen hebben ook te maken met veranderende verwachtingen rond de rentetarieven in de VS en de inflatie. Vooral aandelen van techbedrijven stonden de afgelopen weken onder druk. 

"Er hebben veranderingen plaatsgevonden in verwachtingen voor rentetarieven, en dat is van invloed op cryptomarkten. Maar het is ook van invloed op financiële markten in het algemeen," zei hij tegen CNBC. 

FTX heeft ongeveer 1,8 miljard aan durfkapitaal opgehaald, waaronder 420 miljoen in oktober vorig jaar en 1 miljard in juni.  

"Onze 'Serie C'-financieringsronde vormt een mijlpaal voor FTX, waarbij we bijna 2 miljard dollar hebben verzameld in zes maanden. Deze ronde steunt onze missie om innovatieve producten en diensten te leveren aan de markt," aldus Bankman-Fried in een verklaring

Gevraagd naar de mogelijkheid van een beursgang zei Bankman-Fried tegen CNBC: "Dat is iets waar we over spreken."

FTX is bijna drie jaar geleden opgericht en is de op twee na grootste cryptobeurs ter wereld. Vorig jaar begon het met een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT's).

LEES OOK: Dit is het verschil tussen vastgoed in de metaverse en onroerend goed in de ‘echte’ wereld