De cryptomarkt is in de eerste helft van 2022 flink in elkaar gedonderd, met ook forse verliezen voor de bitcoin, de belangrijkste digitale munt.

Als het gaat om het timen van de markt hebben particuliere beleggers met minder ervaring vaak de neiging om te kopen als koersen flink zijn gestegen, en om te verkopen als koersen al flink zijn gedaald.

Een alternatieve strategie is om periodiek een vast bedrag te beleggen, bijvoorbeeld 100 euro per maand, waarbij je als de koersen hoog staan een kleiner aantal aandelen of cryptovaluta krijgt, en als de koersen zijn gedaald juist meer kunt kopen voor hetzelfde bedrag. Op de langere termijn bescherm je je hiermee tegen pieken en dalen in de markt.

Tijdens de online talkshow Business Insider Live: Crypto! gingen experts in op de voor- en nadelen van verschillende handelsstrategieën. Bekijk het videofragment:

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio van Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van livestreaming. Lees meer.

LEES OOK: Wanneer heeft de aandelenmarkt zijn dieptepunt bereikt? ‘Kijk naar de bitcoin’, zegt beursgoeroe Mark Mobius