• Cryptohandelaren bieden op een 200.000 dollar kostend digitaal eigendomscertificaat (NFT, non-fungible token) dat gekoppeld is aan een wolfraamblok.
  • De NFT geeft de eigenaar het recht om één keer per jaar de 907 kilogram zware kubus te bezoeken.
  • De eigenaar van de NFT kan er ook voor kiezen om de kubus jaarlijks te vervangen door een grotere maat.

Cryptohandelaren bieden op een uniek, digitaal eigendomscertificaat (NFT, non-fungible token) dat de eigenaar het recht geeft om één keer per jaar een 907 kilogram zware wolfraamkubus te bezoeken.

Dat gewicht is te danken aan de zeer hoge dichtheid van het metaal. De ribben van de kubus zijn dan ook slechts 37 centimeter lang.

De minimumprijs van de NFT bedraagt 47,74 ether, wat tegen de koers van vrijdag neerkomt op ongeveer 200.000 dollar. Midwest Tungsten Service, de aanbieder van de kubus, is van plan om 10 procent van het bedrag boven de minimumprijs te doneren aan een goed doel, zo meldt het bedrijf op de NFT-marktplaats OpenSea.

Of het minimumbedrag wordt bereikt, is nog maar de vraag.

“Deze NFT vertegenwoordigt een echte fysieke kubus die zal worden opgeslagen op het hoofdkantoor van Midwest Tungsten Service en eigendom is van de eigenaar van de NFT”, meldt de advertentie. Het bedrijf zegt tevens dat de eigenaar één bezoek per jaar mag inplannen om de kubus te zien, te fotograferen en aan te raken.

Het staat de eigenaar van de NFT vrij om de kubus bij elk jaarlijks bezoek te vervangen door een grotere maat, zo laat Midwest Tungsten Service weten. Wel ben je hierbij afhankelijk van de beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Dit is niet de eerste keer dat Midwest Tungsten Service zich richt op de cryptomarkt. Afgelopen week kondigde het bedrijf aan dat het bitcoin gaat accepteren voor de aankoop van zijn kleine wolfraamblokjes.

De interesse in wolfraam onder beleggers kan zijn ontstaan door een tweet van 12 oktober, waarin werd gegrapt dat cryptohandelaren een tekort aan het metaal hadden veroorzaakt.

Dit zorgde voor een enorme run op wolfraam, waardoor Midwest Tungsten Service kampte met tijdelijke tekorten op Amazon, zo meldde de site CoinDesk.

LEES OOK: De Duitse kunstschilder en vervalser Wolfgang Beltracchi verkoopt kopieën van het duurste schilderij ter wereld als een serie NFT’s