• Cristiano Ronaldo wil zijn appartement in Trump Tower in New York voor 7,75 miljoen dollar verkopen.
  • De profvoetballer kocht het 2.500 vierkante meter grote appartement in 2015 voor 18,5 miljoen dollar.
  • Appartementen in Manhattan die het label van Trump dragen, hebben sinds 2017 meer dan 20 procent van hun waarde verloren.

Cristiano Ronaldo is bezig met voorbereidingen om zijn appartement in Trump Tower te verkopen, meldt onder meer The Sun. De profvoetballer betaalde in 2015 een bedrag van 18,5 miljoen dollar voor het 2.500 vierkante meter grote optrekje in New York, berichtte Insider eerder.

Ronaldo bracht het luxe-appartement in 2019 op de markt voor een vraagprijs van 9 miljoen dollar, nadat fans een petitie ondertekenden waarin ze de voetballer vroegen afstand te nemen van voormalig president Donald Trump, aldus Vanity Fair.

Maar door de coronapandemie en een gebrek aan biedingen heeft Ronaldo de prijs verder laten zakken.

Ronaldo verlaagde de prijs met meer dan de helft van de aankoopprijs en bracht het appartement in mei 2021 op de markt voor 7,75 miljoen dollar, meldde Vanity Fair.

Waardedaling van Trump-appartement

Zoals Insider eerder meldde, is Ronaldo's woning ontworpen door Juan Pablo Molyneux.

Het huis van 2.500 vierkante meter was van Alessandro Proto, een zakenpartner van Donald Trump. Foto: Warburg Realty
Het huis van 2.500 vierkante meter was van Alessandro Proto, een zakenpartner van Donald Trump. Foto: Warburg Realty

Het appartement heeft drie slaapkamers met uitzicht op Central Park in New York.

Het appartement heeft een panoramisch uitzicht op Central Park. Foto: Warburg Realty
Het appartement heeft een panoramisch uitzicht op Central Park. Foto: Warburg Realty

Dat de verkoop van het appartement moeizaam verloopt, heeft niet veel te maken met de inrichting ervan. Het gaat vooral om de associatie met het merk Trump.

Uit een rapport van vastgoeddatabedrijf UrbanDigs blijkt dat woningen in Manhattan die verbonden zijn aan het merk Trump meer dan 20 procent van hun waarde hebben verloren nadat Donald Trump in 2017 aantrad als president, zo meldde nieuwssite Curbed.

Ter vergelijking: de gemiddelde daling van prijzen per vierkante meter in Manhattan bedroeg over dezelfde periode 9 procent, meldde Insider begin dit jaar.

LEES OOK: ‘Nee, Cristiano Ronaldo is niet de geheime koper van de duurste auto ter wereld’ – maar mooi is de Bugatti ‘La Voiture Noire’ van €11 miljoen wel