Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos hoeft miljoenen euro’s aan sponsorgeld van de Limburgse vastgoedhandelaar Harry Muermans niet aan hem terug te betalen.

De rechtbank in Roermond heeft dat woensdag bepaald.

Muermans financierde de racecarrière van Doornbos, die in 2005 en 2006 voor Minardi en Red Bull in de Formule 1 reed en daarna in de Verenigde Staten in de Champ Car actief was. Het duo vormde ook een bv, Eagle Corporate, waarin de inkomsten werden beheerd.

De ondernemer wilde het geld terug omdat het een lening zou zijn geweest. Het zou gaan om een bedrag tussen 7 en 11 miljoen euro.

“De vordering tot terugbetaling van de leningen is niet toewijsbaar”, maakte de rechtbank in Roermond woensdag bekend over de uitspraak. Ook boetes die de sponsor eiste, zijn afgewezen.

Faillissement bv van Doornbos

Muermans en Doornbos voeren al jarenlang een juridische strijd. Muermans liet de bv van Doornbos in juli 2012 bankroet verklaren omdat hij een bedrag van 1 miljoen euro niet wilde terugbetalen.

Dat werd echter in hoger beroep teruggedraaid. Volgens de rechter zijn er onvoldoende schuldeisers, waardoor er geen sprake kan zijn van een faillissement. Ook zou een lening uit 2006 door Doornbos al zijn terugbetaald.