Nederlandse ondernemers kunnen zich gaan voorbereiden op de 1,5-meter-economie.

Waarschijnlijk zal het land ook na 28 april nog maanden te maken krijgen met beperkende maatregelen.

Modeketen Suitsupply neemt alvast een voorschot met de heropening van 24 winkels in Nederland.

Suitsupply neemt strikte voorzorgsmaatregelen wat betreft het aantal klanten die een winkel binnen mogen.

Nederland blijft tot 28 april vasthouden aan de ‘intelligente lockdown‘, gaf premier Mark Rutte dinsdag aan. Intussen mogen we wel nadenken over het afbouwen daarvan en het inrichten van de 1,5-meter-economie.

Modeketen Suitsupply van ondernemer Fokke de Jong neemt alvast een voorschot.

Suitsupply opent woensdag de 24 Nederlandse vestigingen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Suitsupply sloot bijna een maand geleden als een van de eerste Nederlandse ketens haar winkels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Suitsupply neemt bij de heropening strenge voorzorgsmaatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zal het aantal klanten op de winkelvloer sterk worden gereguleerd.

Klanten worden daarom aangemoedigd om van tevoren een afspraak te maken, om te voorkomen dat ze moeten wachten tot ze naar binnen mogen. Een afspraak maken kan telefonisch of via de website van Suitsupply.

“We hebben hier goed over gepraat met ons personeel en we hebben gekeken naar de ervaringen in onze buitenlandse vestigingen. Zo is een aantal winkels in China weer open en daar zien we dat iedereen zich uitstekend houdt aan de social distancing en andere voorzorgsmaatregelen”, zegt oprichter en CEO Fokke de Jong.

De Jong gelooft dat Nederlanders ook in staat zullen zijn zich aan de voorzorgsmaatregelen te houden. “Hoe ernstig de huidige situatie ook is, we zijn ook van mening dat het leven door moet gaan.”

Nederland naar de 1,5-meter-economie

Premier Mark Rutte benadrukte dat dinsdag dat het belangrijk is om de huidige maatregelen rond het coronavirus nog in ieder geval tot 28 april in stand te houden. Daarmee maakt Nederland de meeste kans om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen en de druk op de zorg te beperken.

Rutte gaf dinsdag wel aan dat ondernemers en anderen kunnen beginnen met nadenken over een andere inrichting van het land in de komende maanden, waarbij er nog steeds sprake zal zijn van de noodzaak tot afstand houden. De zogenoemde 1,5-meter-economie.

Lees meer over de coronacrisis: