Werkgevers kunnen hun personeel steeds beter in de gaten houden, waar ze ook werken. De vraag is wel of je dat ook echt moet doen én hoe ver je dan gaat. Je kunt voor een strakke lijn gaan, of vertrouwen op de cultuur van je organisatie om een gezonde en productieve werkomgeving te houden.

Bij controle gaat het bovendien lang niet altijd om een check of de werknemer wel aan het werk is, maar misschien belangrijker ook over de vraag of mensen niet teveel met werk bezig zijn.

Yvonne van der Veen van Achmea en Thomas Mulder van VodafoneZiggo bespreken de voors en tegens van controle op de digitale werkvloer en het inzetten van monitoring om werkgeluk te vergroten.

Nu thuiswerken een blijvertje is gebleken, zoeken werkgevers en werknemers naar een nieuwe balans. Hoe bereik je werkgeluk als mensen op afstand werken? Daarover ging deze speciale editie van Business Insider Live: Work Happy! Heb je de uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug.

Onder leiding van presentator Joost Hoebink buigen experts en ervaringsdeskundigen zich in Business Insider Live: Work Happy! over de vraag: wat is werkgeluk? Aan de desk in de studio Strand Zuid in Amsterdam ontvangt Hoebink een keur aan gasten. Maartje Wolff is opsteller van het ‘Manifest voor Werkgeluk’. Zij pleit aan tafel voor meer maatwerk binnen bedrijven.

Daarnaast schuift Mark Tigchelaar aan. Deze focusexpert weet alles over aandacht en afleiding en wat je moet doen om concentratieverlies tegen te gaan. Michiel Meyer van Workwize is in het gat van het hybride werken gesprongen als ‘ontzorger’ voor bedrijven die hun medewerkers-op-afstand zo goed mogelijk willen bedienen.

Business Insider Live! Work Happy wordt mede mogelijk gemaakt door HP.