• De verkopen van Durex-condooms zijn ingezakt tijdens de coronapandemie, zegt Laxman Narasimhan, CEO van  moederbedrijf Reckitt Benckiser
  • “Het aantal intieme contacten is in verschillende landen gedaald omdat ook het niveau van sociaal contact laag is, dus dat heeft een impact op Durex”, zei Narasimhan tegen CNBC.
  • Reckitt Benckiser bezit ook schoonmaakmerken, waaronder Lysol en Dettol, die juiste meer worden verkocht tijdens de pandemie.

De coronapandemie helpt kansen om seks te hebben om zeep, waardoor de condoomverkoop is ingezakt. 

Durex heeft de verkoop van condooms zien dalen, zei Laxman Narasimhan, CEO van Durex’ moederbedrijf Reckitt Benckiser donderdag tegen CNBC

“Het aantal intieme contactmomenten is gedaald in verschillende landen. Omdat, als je erover nadenkt, het niveau van sociaal contact ook laag is, dus dat heeft een impact op Durex”, verklaarde Narasimhan.

Minder seks tijdens coronapandemie

De pandemie heeft nieuwe drempels opgeworpen rond seksuele relaties nu mensen zich schuilhouden in hun eigen omgeving en menselijke interactie vermijden.

“Will Single People Ever Have Sex Again?”, vraagt BuzzFeed News zich dan ook af in een artikel uit april. Beducht voor menselijke interactie, vergrijpen sommigen zich nu aan AI-gestuurde seksrobots waardoor de verkoop ervan met 50 procent omhoog schoot tijdens de pandemie.  

Zelfs mensen die al voor de pandemie een relatie hadden, hebben nu minder seks. De koppels staan droog uit angst voor het coronavirus, zei Narasimhan in april tegen de Britse krant The Guardian.

Gelukkig voor Reckitt Benckiser houdt het bedrijf zich met meer bezig dan alleen seksuele gezondheid. Ook schoonmaakmerken als Lysol en Dettol vallen onder Reckitt Benckiser. De verkoop van beide merken is gestegen tijdens de pandemie, zei Narasimhan. 

Lees ook op Business Insider

“Als je kijkt naar hoeveel ontsmettingsmiddel we maken, dan maken we in juli 20 keer zoveel als vorig jaar”, vertelde hij aan CNBC. “Dat geeft je een idee van hoe groot de vraag is.”

Lees meer over afstand houden tijdens de coronanpandemie: