Coinbase is bezig een deal te sluiten waarmee het zes jaar oude cryptoplatform een waardering van 8 miljard dollar krijgt, omgerekend 6,9 miljard euro.

Dat meldt Recode op basis van ingewijden.

De bronnen melden dat de onderneming met de pet rondgaat en 500 miljoen dollar op wil halen. Waarschijnlijk participeren zowel bestaande investeerders als hedgefonds Tiger Global in de financieringsronde.

Coinbase is één van de meest toonaangevende platforms waar cryptovaluta als bitcoin, ethereum en litecoin verhandeld worden. Het bedrijf werd in augustus 2017 nog op 1,6 miljard dollar gewaardeerd, na een investering van 100 miljoen dollar.

Ondanks de dramatische waardedaling van de cryptomunten die op Coinbase verhandeld worden, was Coinbase in 2018 naar eigen zeggen winstgevend.

De positie van het bedrijf is na de dip alleen maar sterker geworden na diverse overnames. Coinbase heeft de ambitie om uit te groeien tot het Google van de cryptowereld, waar iedereen terecht kan om digitale munten te kopen en verkopen.

Tot dusver nam Coinbase relatief kleine bedrijven over, maar een forse investering kan het bedrijf nieuwe vuurkracht geven. Met een waardering van 8 miljard dollar zou het platform één van de waardevolste niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS zijn.

Lees ook op Business Insider

Coinbase weigert enig commentaar.

LEES OOK: ‘Stablecoins’ zijn de nieuwste hype in de cryptowereld – dit is alles wat je daarover moet weten