• Het aandeel van Coinbase daalde maandag naar het laagste punt sinds de beursgang in april.
  • Tesla kondigde vorige week aan niet langer bitcoins te accepteren als betaalmiddel.
  • De daaropvolgende grootschalige verkoop van bitcoin zorgde voor twijfel op de cryptomarkt.

De beurskoers van Coinbase krijgt deze week nog een tik. Het aandeel staat op het laagste niveau sinds de beursgang van het cryptohandelsplatform in april.

De grootschalige verkoop van bitcoin en andere cryptovaluta hebben gezorgd voor onzekerheid in de markt voor digitale munten.

Coinbase sloot maandag voor het eerst onder de introductieprijs van 250 dollar waarvoor het bedrijf aandelen naar de beurs bracht. Aan het einde van de beursdag stond er een waarde van 248,24 dollar op de borden.

Dinsdag laat eenzelfde beeld zien. Het aandeel was omstreeks 16.30 uur zo’n 245 dollar waard.

Op de cryptomarkt heerst plots veel onzekerheid. De koers van de bitcoin terug op het niveau van begin dit jaar. Bedrijven die veel bitcoin hebben gekocht, zoals MicroStrategy en Square, leverden de afgelopen dagen ook fors in.

De verliezen van bitcoin en andere digitale munten kwamen maandag neer op zo'n 50 miljard dollar, schat Coinmarketcap.

Coinbase zakt al sinds de beursgang

De koers van Coinbase zakt langzaam maar zeker sinds de aandelen op de eerste beursdag voor wel 429 dollar werden verhandeld.

Coinbase is het eerste grote cryptohandelsplatform dat de gang naar de beurs heeft gewaagd. Op 14 april noteerde de bitcoin, mede door de hausse rondom Coinbase, een recordwaarde van meer dan 64.000 dollar.

Op maandag daalde de bitcoin verder nadat Tesla-topman Elon Musk opnieuw een bom legde onder de cryptomarkt. Hij suggereerde dat de elektrische autofabrikant alle bitcoins die het bezit van de hand wil doen.

Tesla investeerde in februari nog zo'n 1,5 miljard dollar in bitcoin, wat de prijs ervan verder opdreef.

Cryptomarkt als geheel zakt in

Ook nadat Musk bevestigde dat Tesla nog geen bitcoins heeft verkocht, bleef de markt onrustig. Ook andere cryptovaluta voelden de rimpelingen van dit nieuws. Ether dook 6 procent in de min, Cardano-ADA met 10 procent en Musks nieuwe favoriete crypto Dogecoin zakte met 4 procent.

In de afgelopen vijf dagen verloor de wereldwijde cryptomarkt tot wel 23 procent. Onlangs bereikte die markt nog een waarde van 2.560 miljard dollar.

Coinbase presenteerde op 13 mei de definitieve cijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar. Met 1,8 miljard dollar aan inkomsten voldeed dit resultaat aan de verwachtingen van analisten. Over zes tot acht weken wil het platform ook dogecoin aanbieden.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: