• Coinbase wil worden toegelaten tot technologiebeurs Nadaq, blijkt uit documenten die de cryptobeurs donderdag heeft ingediend bij beurstoezichthouder SEC.
  • Het grootste handelsplatform voor cryptomunten van de Verenigde Staten zegt in 2020 een omzet van meer dan een miljard dollar te hebben behaald.
  • Coinbase heeft 43 miljoen geregistreerde gebruikers en er maken maandelijks gemiddeld 2,8 miljoen mensen daadwerkelijk gebruik van het platform om transacties uit te voeren.

Cryptobeurs Coinbase Global heeft een beursnotering bij de technologiebeurs Nasdaq aangevraagd, zo blijkt uit documenten die donderdag zijn ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Uit de aanvraag blijkt dat de omzet van Coinbase het afgelopen jaar ruimschoots is verdubbeld, een duidelijk teken van de toenemende populariteit van cryptomunten.

Coinbase zegt 43 miljoen geverifieerde gebruikers te hebben, waarvan er 2,8 miljoen maandelijks transacties verrichten. Het platform ondersteunt de handel en het bezit van meer dan 90 cryptomunten, waaronder bitcoin en ethereum.

“We zitten nog steeds in de beginfase van de acceptatie van digitale valuta, maar de totale marktwaarde van verhandelde cryptomunten bedroeg op 31 december 2020 al 782 miljard dollar”, staat in de beursaanvraag van Coinbase.

De omzet steeg vorig jaar naar 1,3 miljard dollar, terwijl die in 2019 nog 554 miljoen dollar bedroeg. 

De aanvraag voor een beursgang komt op het moment dat de prijs van bitcoin in de afgelopen weken enorm is gestegen. Intussen waren er volgens Crypto.com in januari wereldwijd 106 miljoen cryptogebruikers.

“Ons doel is de groei van de crypto-economie aan te jagen door te voorzien in de behoeften van alle consumenten die hun financiële levens willen managen op hun mobiele apparaten. Ook willen we alle professionele partijen – groot of klein – bedienen die de opkomst van digitale valuta omarmen”, stelt Coinbase.

De beursgang van het cryptobedrijf hangt al langere tijd in de lucht. Maar er zijn twijfels of CEO Brian Armstrong wel de juiste man is om het bedrijf te leiden. Hij is volgens oud-werknemers ongemakkelijk in de omgang en heeft geen goede sociale antenne.

LEES OOK: Is CEO Brian Armstrong wel de juiste man om cryptobedrijf Coinbase te leiden?