• In de Verenigde Staten is een nieuwe markt in CO2-compensatie ontstaan waarbij houtbedrijven worden betaald om geen bomen te kappen.
  • Bedrijven betalen landeigenaren om hun bossen te laten staan en registreren dat als bespaarde CO2-uitstoot.
  • Shell en Microsoft behoren tot de bedrijven die op deze manier aan CO2-compensatie doen.

In de Verenigde Staten is een nieuwe markt voor CO2-compensatie ontstaan waarbij houtbedrijven worden betaald om geen bomen te kappen, meldt The Wall Street Journal.

Bedrijven zoeken naar manieren om klimaatvriendelijker te worden nu beleggers en investeerders steeds vaker kijken naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een nieuwe manier voor bedrijven om investeerders te laten zien dat ze bezig zijn met het terugdringen van vervuiling en uitstoot is het kopen van verhandelbare CO2-compensatie op de marktplaats SilviaTerra.

Die betaalt houtbedrijven om hun bossen te laten staan. Onder die bedrijven zijn Shell en Microsoft, schrijft The Wall Street Journal.

Houtbedrijven krijgen doorbetaald zolang ze de bomen op grond die van hen is laten staan. Mogelijk verdienen ze meer met niet kappen en het verkopen van hun CO2-compensatie dan met het wél kappen van de bomen en het hout te verkopen.

Lees het volledige verhaal bij The Wall Street Journal.

LEES OOK: Aan deze 5 regels moeten bedrijven zich houden als ze claimen dat hun producten duurzaam zijn – toezichthouder gaat greenwashing aanpakken