• In een nieuwe investeringsronde wordt Clubhouse volgens persbureau Bloomberg gewaardeerd op 4 miljard dollar.
  • Daarmee zou de waarde van de Amerikaanse startup sinds januari zijn verviervoudigd.
  • Via Clubhouse kunnen mensen in groepsgesprekken met elkaar praten en meeluisteren.

De snel groeiende audio-app Clubhouse voert gesprekken voor een nieuwe investeringsronde waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op 4 miljard dollar.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee zou de waarde van het socialmediabedrijf sinds januari zijn verviervoudigd

Clubhouse is een sociaal medium waar mensen van over de hele wereld samenkomen om in groepsgesprekken met elkaar te praten en mee te luisteren.

De vorig jaar gelanceerde app is op dit moment beschikbaar voor Apple-gebruikers en alleen toegankelijk op uitnodiging. Door de coronacrisis en de lockdowns is de populariteit van Clubhouse sterk gestegen.

Lees meer: Ik probeerde Clubhouse en begrijp nu waarom er zoveel te doen is om de audio-app

Het is volgens Bloomberg nog onduidelijk op welke manier Clubhouse nieuwe investeringen wil ophalen. Ook is nog niet bekend welke investeerders interesse hebben getoond. Clubhouse wilde niet direct op vragen reageren.

Bij een investeringsronde in januari werd Clubhouse volgens Amerikaanse media op 1 miljard dollar gewaardeerd. Zelf gaf het bedrijf geen financiële details van de investeringsronde.

Lees ook op Business Insider

Concurrerende socialmediabedrijven zien ook wat de potentie is van Clubhouse. Zo heeft Twitter al een vergelijkbare functie geïntroduceerd, Spaces genaamd. Ook hier kunnen gebruikers van de app anderen uitnodigen voor live-audiogesprekken. Facebook, LinkedIn en Slack zouden ook aan dergelijke functies werken.

Lees meer over sociale media: