De Nederlandse startup Closure, die een opzegdienst aanbiedt voor abonnementen, heeft 1,5 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij Rabobank en de investeringsmaatschappij Borski Fund, zo maakten de drie partijen dinsdag bekend.

Closure biedt een online opzegdienst voor abonnementen aan bij overlijden die eenmalig 97,80 euro kost. De Rotterdamse scale-up helpt families naar eigen zeggen met “ontzorging” in het geval van een overlijden. Gemiddeld zijn er meer dan 30 doorlopende contracten, rekeningen, accounts en social media-profielen die moeten worden opgezegd.

De erfgenamen kunnen aangeven welke abonnementen opgezegd moeten worden en dit via een dashboard in de app volgen.

CEO en mede-oprichter Graciëlla van Vliet geeft in een persverklaring aan dat er inmiddels meer dan 200 uitvaartondernemers zijn met wie Closure samenwerkt, plus een reeks van abonnementen-aanbieders.

Closure heeft speciale software ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van artificial intelligence. De investering van 1,5 miljoen euro wordt gebruikt om meer mensen aan te nemen en voor de uitrol van het product naar andere Europese landen.

LEES OOK: Deze Britse durfinvesteerder denkt dat Europese startups het ‘nieuwe Palo Alto’ kunnen worden – hij heeft een overnamekas van $500 miljoen