Actrice Whoopi Goldberg heeft medicinale marihuana voor vrouwen op de markt gebracht, om zo de pijn tijdens hun menstruatie tegen te gaan.

Dat meldt Marketwatch. De actrice, bekend van onder meer Star Trek, verkoopt chocolade met daarin THC of CBD, de werkende stoffen in marihuana. De chocolade kan worden gegeten, of bijvoorbeeld door warme melk worden geroerd, waarna de krampen moeten verminderen. Ook wordt er onder meer badolie en balsem met de werkende stoffen uit marihuana op de markt gebracht.

Goldberg is niet de enige celebrity die een eigen marihuanalijn begint: onder meer rapper Snoop Dogg en countryzanger Willie Nelson zitten ook in de handel. Maar volgens Goldberg worden vrouwen over het hoofd gezien, terwijl juist zij elke paar weken wat marihuana kunnen gebruiken.

Niet om high te worden

Toen Goldberg haar idee lanceerde, kreeg ze eerst te horen dat ze zich te veel focuste op een nichemarkt. “Die nichemarkt is wel de helft  van de wereldbevolking”, aldus Goldberg. “Veel mensen realiseren zich niet dat de krampen bij menstruatie serieus zijn: je bent minder productief op werk of op school.”

De marihuanaproducten moeten die pijn verminderen. “Het zal helpen. Misschien niet voor elke vrouw, maar in de meeste gevallen zal het de pijn verlichten.”

Bang dat vrouwen haar producten gaan kopen om stoned te worden, is Goldberg niet. "Als je high wilt worden, kun je beter iets anders nemen."

De marihuana voor vrouwen wordt op dit moment alleen nog geleverd in California, waar de regels rond softdrugs zeer liberaal zijn. Inmiddels heeft de staat New Jersey, waar Goldberg woont, de wet verruimd zodat medicinale wiet ook mag worden verstrekt aan vrouwen met menstruatiepijn.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl