Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in China is opgelopen van 41 naar 56. Ook zijn er 323 nieuwe gevallen bij gekomen.

Het longvirus brak uit in de stad Wuhan, waar de meeste mensen ziek zijn geworden. In totaal zijn nu ongeveer 1600 mensen besmet.

De Chinese president Xi Jinping waarschuwde zaterdag nog dat het virus “sneller om zich heen grijpt” dan eerder werd aangenomen.

Volgens de Chinese televisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

In de provincie Hubei, waar de stad Wuhan ligt, zijn 54 mensen omgekomen. De eerste twee doden buiten die provincie vielen in Shanghai en in de provincie Henan. Shanghai is de grootste stad van China met ruim 24 miljoen inwoners en ligt ruim 1000 kilometer van Wuhan. In de stad hebben zeker 40 mensen het virus. De provincie Henan grenst aan Hubei.

Ook in andere landen zoals Frankrijk, de Verenigde Staten, Thailand, Taiwan, Maleisië, Japan en Zuid-Korea is het virus opgedoken.

China treft steeds meer maatregelen om virus in te dammen

China verbiedt met onmiddellijke ingang de verkoop van wild op markten, in restaurants, supermarkten en online. De maatregel geldt voor het hele land. Ook het vervoeren van wild is niet langer toegestaan. Verder moeten boerderijen waar wild wordt gehouden, geïsoleerd worden.

Lees ook op Business Insider

In Wuhan worden noodziekenhuizen gebouwd en er worden honderden extra medische specialisten ingezet in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt.

De Chinese stad Shantou laat vanaf maandag geen auto’s, schepen of mensen meer toe in de stad om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook rijden er geen bussen, taxi’s en veerponten meer vanaf zondagmiddag.

De steden Tianjin en Xian stoppen al het lokale en regionale busverkeer. En Hongkong sluit vanaf zondag twee pretparken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Eerste geval coronavirus in Canada vastgesteld

Het eerste geval van het coronavirus in Canada is officieel vastgesteld. Dat meldt de overheid in een verklaring. De provincie Ontario laat aan de krant The Toronto Star weten dat het om een 50-jarige man uit Toronto gaat die onlangs is teruggekeerd uit het Chinese Wuhan.

“De toestand van de man is stabiel en hij ligt in het ziekenhuis”, aldus de landelijke overheid in de verklaring. Een van de artsen in het ziekenhuis Sunnybrook zei tegen The Star dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Artsen zijn nog bezig vast te stellen met hoeveel mensen de patiënt contact heeft gehad.