Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
2:2

Om de Olympische Winterspelen in Beijing wat extra aandacht te geven, bouwde China een reusachtige sneeuwman om bezoekers in het land te verwelkomen. 

De enorme grijnzende sneeuwman is 20 meter hoog en 14 meter breed. Hij werd gebouwd op 8 januari in de stad Harbin, gelegen in het winterse noordoosten van China.

In een video die door de aan de Chinese overheid gelieerde zender CGTN werd gepost, waren arbeiders te zien die op 8 januari sneeuw rond de basis van de sneeuwman schepten. 

De sneeuwpop bevindt in de buurt van een plaatselijke bezienswaardigheid, het Muziekpark van Harbin. Dat is een toeristische trekpleister langs de Songhua-rivier. De stad organiseert elke winter een sneeuw- en ijssculpturenfestival. 

Volgens CGTN gebruikten zo'n 120 beeldhouwers ongeveer 2.000 kubieke meter sneeuw om de sneeuwman te maken. De krant meldde dat zo'n 3.000 toeristen de sneeuwman elke dag bezoeken.

De sneeuwman werd gebouwd om bezoekers in China te verwelkomen, in de aanloop naar de Spelen in Beiing in februari. Foto: Wang Jianwei/Xinhua via Getty Images
De sneeuwman werd gebouwd om bezoekers in China te verwelkomen, in de aanloop naar de Spelen in Beiing in februari. Foto: Wang Jianwei/Xinhua via Getty Images

China onthulde vorige week ook een splinternieuwe supersnelle trein, de Fuxing. Deze heeft geen machinist en wordt automatisch bestuurd.

De Fuxing moet atleten en journalisten van en naar de Olympische locaties in Beijing en satellietlocaties in Zhangjiakou vervoeren. De trein doet er slechts 50 minuten over om zijn passagiers van het centrum van Beijing naar de Olympische locaties in Zhangjiakou te brengen, een reis die gewoonlijk ongeveer drie uur duurt met een gewone sneltrein. 

De Olympische Winterspelen in Beijng zullen op 4 februari 2022 van start gaan. Het land is in verband met de coronapandemie van plan een 'gesloten lus' in te voeren, waarbij atleten, organisatoren, omroepen en journalisten zich alleen binnen de aangewezen locaties mogen bewegen.

LEES OOK: Bizarre video van Rusland om olympische sporters te steunen: woordvoerder bokst tegen dummy met daarop het woord ‘PRESS’