• Ook de Chinese provincie Hebei heeft aangegeven op te zullen gaan treden tegen het minen van cryptomunten in de regio.
  • De cyberspace-commissie van de provincie zegt dat het delven de digitale munten te veel energie verbruikt en daarom haaks staat op de duurzame ambities van China.
  • De nationale regering van China gaf eerder dit jaar al aan het minen van bitcoin te willen verbieden, omdat dit voor te hoge CO2-uitstoot zou zorgen.

De noordelijke Chinese provincie Hebei gaat met de landelijke overheid samenwerken om het delven en verhandelen van crypto’s in de regio hard aan te pakken, meldde persbureau Reuters dinsdag. 

“Het minen van cryptocurrency verbruikt een enorme hoeveelheid energie en dat is in strijd met de nieuwe doelen van de Chinese overheid om de CO2-uitstoot in het land terug te dringen. Daarnaast brengt de handel in crypto’s ook nog eens enorme financiële risico’s met zich mee”, schreef de cyberspace-commissie van de provincie Hebei in een verklaring over het besluit. 

Volgens de commissie zijn het lokale financiële regelgevingsbureau en de openbare veiligheidsdiensten op dit moment bezig met het opstellen van beperkende regelgeving omtrent het mijnen van en de handel in cryptocurrency’s.

De Chinese regering gaf eerder dit jaar al aan het minen van bitcoin in het land verder aan banden te gaan leggen, omdat het grote energieverbruik dat gemoeid gaat met het minen van bitcoin haaks zou staan op de duurzame ambities van China. De grootste economie ter wereld streeft ernaar om vóór 2060 CO2-neutraal te zijn.  

De Chinese provincies Sichuan, Anhui en Gansu hebben het minen van crypto’s binnen hun provinciegrenzen al verboden. En eerder dit jaar heeft de autonome regio Mongolië een hotline opgezet die burgers kunnen bellen om illegale ‘mining-activiteiten’ in hun regio te melden.

Meer over crypto? Check dan ook eens deze artikelen: