Peter Vesterbacka, de voormalige directeur van Rovio, het bedrijf achter het spelletje Angry Birds, heeft zijn zinnen gezet op een project dat in niets lijkt op een game. Hij wil een tunnel bouwen tussen Estland en zijn vaderland Finland. De kosten worden geschat op zo’n 12 miljard euro, aldus Vesterbacka in een interview met nieuwssite Motherboard.

Sinds zijn vertrek bij de makers van Angry Bird stelt Vesterbacka alles in het werk om geld in te zamelen voor de gigantische tunnel tussen de hoofdsteden Helsinki en Tallinn.

“Ik heb niet eerder een tunnel gebouwd”, zei de Fin tegen Motherboard. Niettemin hoopt hij overheden en bedrijven net zo enthousiast te maken voor de tunnel als hij zelf is en geld in te zamelen voor het bouwwerk. Vesterbacka wil de tunnel in 2024 openen. Tussen Finland en Estland staat al een tunnel ingetekend. Die opent volgens planning in 2040, maar Vesterbacka wil de zijne eerder gereed hebben.

Vesterbacka is niet de enige tech-ceo die sinds kort plannen heeft voor de bouw van een enorme tunnel. Elon Musk, van Tesla, richtte in 2016 het bedrijf The Boring Company op. Musk heeft plannen voor een tunnel van ruim tien kilometer onder Los Angeles.