Ook de superrijken vinden het gezellig om af en toe bij elkaar te hokken. Maar dan wel in gepaste stijl. Het duurste private ski- en golfresort ter wereld is de Yellowstone Club in de Verenigde Staten, ten noorden van Yellowstone Park.

De kredietcrisis van 2008 betekende bijna het einde voor de Yellowstone Club, het private skiparadijs voor de ultrarijken. De exploitanten van het park konden een banklening van 375 miljoen dollar niet terugbetalen.

Financier Sam Byrne, destijds al lid van de club, regelde met een groepje medeleden die samen voor 3 miljard dollar aan onroerend goed bezaten, een doorstart. Met succes. Eind 2014 bloeide de Yellowstone Club als nooit tevoren, zo meldde The New York Times onlangs.

Clubleden moeten de hout-met-stenen blokhutten in eigendom hebben – met startprijzen voor de eenvoudigste optrekjes van 4 miljoen dollar. Ze betalen 300 duizend dollar om lid te worden en jaarlijks 36 duizend dollar aan contributie. Daarvoor kunnen ze genieten van een super-de-luxe ski- en golfoord, zonder rijen bij de skiliften en een eigen veiligheidsteam dat de privacy van de leden waarborgt.

Volgens onderzoeksbureau New World Wealth mag de Yelloswstone Club zich dit jaar met de titel ‘duurste resort ter wereld’ tooien, met prijzen voor een complete blokhut die beginnen bij 16 miljoen dollar, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerde studie. Geen kinderachtige prijzen dus voor een stevige berghut, maar dan weet je ten minste zeker dat je niet tussen het plebs skiet.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl