Op weg naar de top zul je – net als iedereen – te maken krijgen met allerlei obstakels en valkuilen in je carrière. Denk aan faalangst. Of misschien ben je goed in je werk, maar lukt het toch maar niet om door te groeien.

Er zijn 5 van dit soort struikelblokken die bijna iedereen tegenkomt in z’n carrière. De experts van de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) geven tips om ze te vermijden.

1. Je bent bang om te falen

Wat veel mensen tegenhoudt om hun carrièredoelen te halen: de angst om te falen. Omdat ze bang zijn dat ze bepaalde doelen nooit zullen bereiken – omdat ze zichzelf niet goed genoeg vinden – beginnen ze er helemaal niet aan. Of ze wachten tevergeefs tot de dag komt dat ze niet meer onzeker zijn. 

Wat kun je hiertegen doen? In de whitepaper 5 struikelblokken die bijna iedereen tegenkomt in z’n carrière: zo overwin je ze geeft Hetty Brand-Boswijk, director of coaching, en Brandon Kirby, senior director toelatingen bij RSM, slimme tips. Een van hun adviezen: doe research en ga hier je faalangst mee te lijf. 

“Ga eens praten met mensen die die functie al hebben of die bij dat het bedrijf werken waar je wilt solliciteren. Verdiep je in waar je naartoe wilt. Wat is er nou echt voor nodig om dat doel te bereiken? Zo voorkom je dat je allerlei onzekere gedachten krijgt die nergens op gebaseerd zijn.” 

Ze geeft nog een belangrijke tip: “Vraag jezelf af waarom je zo graag je doel wilt halen. Voor veel mensen komt die wens voort uit een verlangen naar status of prestige.” Is dat bij jou ook het geval, dan is het wellicht slim om je doelen bij te stellen. 

Praktische tips en adviezen van experts

Wil je weten wat de andere struikelblokken en carrièretips zijn? Download dan gratis de whitepaper 5 struikelblokken die bijna iedereen tegenkomt in z’n carrière: zo overwin je ze van RSM. Experts van de opleidingen van RSM geven tips om de carrière te bereiken waar je zo van droomt.

Download het gratis whitepaper hier