Wie aan een caravan denkt, denkt misschien vooral aan witte, plastic dingen met een interieur dat recht uit de jaren 90 lijkt te komen. Maar het Amerikaanse bedrijf Living Vehicle geeft er een flinke twist aan. Het heeft een ongelofelijk luxe caravan ontworpen, die eruitziet als een modern appartement.

De caravan is ontworpen als een soort tiny house, om mee in the middle of nowhere te kunnen wonen. Er zitten zonnepanelen op die 1.200 Watt leveren en overtollige energie kan worden opgeslagen in een batterij.

Ook is de caravan uitgerust met een uitklapbaar balkon, een keuken die door chefs is ontworpen, een bed met een luxe matras van memory foam en een regendouche met raam erboven. Kopers kunnen ook nog kiezen uit een hoop extra opties, zoals een barbecue van roestvrij staal en een pakket waarmee de stacaravan offroad kan.

De makers van de caravan claimen ook dat vreemde chemicaliën uit de lucht gefilterd kunnen worden met een optioneel extra filtersysteem. Daarnaast is de buitenkant zo ontworpen dat de caravan alle weertypes kan weerstaan, waardoor hij niet ingespoten hoeft te worden met een materiaal dat hem waterdicht maakt.

Living Vehicle gaat 25 caravans produceren. Voor omgerekend 182 duizend euro heb je er één. Zo ziet hij eruit:


Living Vehicle zegt dat de caravan gemaakt is van materialen die weinig onderhoud nodig hebben maar er wel luxe uitzien. Ook zou de impact van de materialen op het milieu laag zijn.


Kopers kunnen kiezen uit drie verschillende kleuren voor de buitenmuren.

Lees ook op Business Insider

Foto: Living Vehicle

Het bedrijf claimt dat de lucht in de caravan dankzij een filter vrij is van chemicaliën en vluchtige organische stoffen, zoals componenten van brandstof en oplosmiddelen die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Foto: Living Vehicle

De caravan is ook helemaal waterdicht, zonder dat daar chemicaliën voor nodig zijn die bijvoorbeeld een laagje op de buitenwand aanbrengen.

Foto: Living Vehicle

De badkamer heeft wel wat weg van een sauna en heeft een luxe regendouche met een – voor een caravan – best wel ruime douchecabine van 90 bij 90 centimeter. Als je ’s avonds staat te douchen, kun je boven je de sterren zien door het raam.

Foto: Living Vehicle

Ook de slaapkamer heeft zo’n raam in het dak, waar je door naar buiten kunt kijken terwijl je langzaam wegdroomt op het luxe matras van memory foam. Een extra optie in de slaapkamer is de home cinema.

Foto: Living Vehicle

Ga je met meer dan twee mensen op pad, of slaap je liever niet in één bed? De loungebank in de woonkamer kan gemakkelijk omgebouwd worden tot tweepersoons bed.

Foto: Living Vehicle

Het frame van de caravan is gemaakt van aluminium.

Foto: Living Vehicle

Wil je graag met je huisdier in de caravan wonen of verblijven? Je kunt voor krasvrije en waterproof vloeren kiezen, extra opbergruimte laten installeren voor eten en speeltjes en de caravan heeft een centraal stofzuigsysteem waarmee de haren van je huisdier eenvoudig zijn op te ruimen.

Foto: Living Vehicle

De caravan kan zijn eigen energie opwekken met zonnepanelen op het dak.

Foto: Living Vehicle

In de woonkamer zorgen veel grote ramen voor een hoop licht. Het bedrijf achter de caravan hoopt dat bewoners de natuur beter kunnen waarderen dankzij de raampartijen.

Foto: Living Vehicle

De keuken is ontworpen door chefs. Hij heeft een kookeiland dat je gemakkelijk weg kunt klappen en er zit een koelkast in die op zonne-energie werkt.

Foto: Living Vehicle

Je kunt ook een vaatwasser en oven laten inbouwen en je kunt kiezen voor een extra grote koelkast.


Naast de woonkamer vind je een uitklapbaar balkon, waar je ook je barbecue op kunt zetten.

Foto: Living Vehicle

In de hele caravan vind je ongeveer 6 kubieke meter aan opslagruimte.

Foto: Living Vehicle

De trailer staat ongeveer 40 centimeter boven de grond, maar als je voor het offroad-pakket kiest, staat je caravan nog wat hoger.

Foto: Living Vehicle

De caravan van ongeveer 8,5 meter is vanaf ongeveer 182.000 euro te koop en er worden er slechts 25 van geproduceerd.

Foto: Living Vehicle

Lees meer over kamperen: