Een aantal grote kledingfabrikanten, waaronder C&A, komen in Genève bijeen om te praten over compensatieregelingen voor de slachtoffers van de fabrieksramp in Bangladesh.

Dat meldde de BBC in de nacht van dinsdag op woensdag.

In april kwamen bij het instorten van een kledingfabriek in Bangladesh meer dan 1200 mensen om het leven. Duizenden anderen raakten gewond. Kledingfabrikanten die bij de fabriek hun kleding lieten maken, bespreken woensdag en donderdag in Zwitserland hoe zij de families van de slachtoffers van deze en andere rampen kunnen compenseren.

De vakbond die de bijeenkomst organiseert, IndustriALL, zei blij te zijn dat grote merken als C&A en Primark bij de besprekingen aanwezig zijn, maar is teleurgesteld in het wegblijven van onder meer Walmart, Benetton en Mango.

Ook de organisatie Schone Kleren Campagne is verheugd dat 12 merken hebben afgesproken in Genève bijeen te komen om te praten over een schadevergoeding aan de slachtoffers van de ramp. Tegelijk is de organisatie, die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de Bengaalse kledingindustrie, “geschokt door de weigering van 20 anderen om hun verantwoordelijkheid te nemen”.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl