Bij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 28 doden en veel gewonden gevallen. De bus raakte in een bocht op een helling van de weg en is over de kop geslagen en op een huis terechtgekomen. De omgekomen slachtoffers zijn naar het lijkt vooral Duitsers. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uit Portugal vernomen dat er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Volgens Portugese media zaten er 55 voornamelijk Duitse toeristen in de bus. De Portugese gids en chauffeur hebben het ongeluk overleefd en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, en de vertegenwoordiger van Portugal op Madeira, Ireneu Barreto. hebben naar eigen zeggen hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en aan de Duitse president en de Duitse ambassadeur.

De touringcar raakte door nog onbekende oorzaak van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat circa 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt. De bus was van Hotel Quinta Splendida op weg naar de eilandhoofdstad Funchal. Het ongeluk is volgens de lokale media het ernstigste busongeluk op het eiland sinds 2005. Toen kantelde een toeristenbus en vielen vijf doden en drie gewonden.