De economie trekt aan en daarmee groeit in Nederland ook weer de vraag naar financiële specialisten zoals accountants en boekhouders. Het perspectief van de Brexit doet daar nog een schepje bovenop, meldde detacheringsbedrijf Yacht maandag.

In het vierde kwartaal van 2016 steeg het aantal vacatures voor financiële specialisten in Nederland met liefst met 31 procent, vergeleken met een jaar eerder, zo becijferde Yacht. In het slotkwartaal van 2016 werden in totaal 36.100 vacatures geplaatst.

“Je ziet dat we nu al kampen met een zeer krappe arbeidsmarkt, namelijk een grotere vraag naar professionals dan aanbod. Dit speelt vooral in Amsterdam. De mogelijke vestiging van Britse bedrijven betekent meer concurrentie bij de zoektocht naar geschikt personeel”, stelt directeur Erwin Koenderman van Yacht Finance.

Tussen diverse Europese steden is een strijd ontbrand om financiële partijen te lokken die binnen de Europese Unie willen blijven na de Brexit.  Frankfurt en Parijs domineren, maar Amsterdam wordt in de Angelsaksische media regelmatig genoemd als verrassingskandidaat.

De baas van financiële dienstverlener HSBC Douglas Flint opperde onlangs Nederland als een mogelijke bestemming voor de verhuizing van ongeveer duizend banen na de Brexit.

En John Veihmeyer, wereldwijd CEO van KPMG, een van de grootste accountantskantoren op aarde, vertelde Business Insider eerder: “Veel mensen kijken serieus naar steden als Amsterdam.”

Mitsubishi’s UFJ Financial, de grootste bankengroep van Japan, heeft ook besloten zijn Nederlandse filiaal drastisch uit te breiden in het kielzog van Brexit.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK Amsterdam zit in top 1o van wereld bij stijging prijzen luxe-woningen – en is snelste klimmer in Europa