Topman Bram Schot moet volgend jaar zijn plek afstaan bij Audi.

In het voorjaar van 2020 neemt de voormalige BMW-bestuurder Markus Düsmann het stokje van de Nederlander over, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van ingewijden.

Schot staat sinds de zomer van 2018 aan het roer bij Audi. Hij nam destijds de taken over van de gearresteerde Rupert Stadler die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels. Eerst op interim-basis, maar vanaf begin dit jaar heeft Schot een vaste aanstelling.

Over het dieselschandaal zei Schot in het Financieele Dagblad: “Het is niet iets om trots op te zijn, maar we kunnen wel trots zijn op onze toekomst. Ik ben van de toekomst, niet van het verleden.”

De Nederlander kwam in 2011 in dienst van Volkswagen, het moederbedrijf van Audi. Hij begon zijn loopbaan bij ABN AMRO en stapte vervolgens over naar Daimler waar hij diverse functies bij onder meer Mercedes-Benz bekleedde. In het najaar van 2017 trad Schot toe tot het bestuur van Audi.

Sinds de arrestatie van Stadler werd Düsmann al genoemd als beoogd vervanger bij Audi. Moederbedrijf Volkswagen wil niet op de berichtgeving reageren.

Lees meer over Bram Schot: