Binnen een week tot tien dagen komt vliegtuigfabrikant Boeing met een software-update voor de Boeing 737 MAX. Dat zeggen bronnen bij de vliegtuigbouwer.

Boeing werkt al aan een update sinds de crash met het Lion Air-toestel dat in oktober vorig jaar neerstortte. Een defecte sensor gaf daarbij verkeerde informatie over het vliegtuig, waardoor de neus van het toestel telkens naar beneden dook.

Overeenkomsten tussen de vliegroute van het Lion Air-toestel en de crash van Ethiopian Airlines hebben geleid tot nieuwe vragen over het systeem, maar tot nu toe is er geen bewijs dat dezelfde software nog steeds een potentieel probleem is.

De update wordt de komende weken toegepast in de systemen van de 737 MAX-vliegtuigen die ervoor zorgen dat de motoren niet stilvallen.

Sinds deze week zijn Boeing 737 MAX-toestellen op nog maar weinig plekken ter wereld welkom, na de crash van het vliegtuig van Ethiopian Airlines. Deze kaart van Business Insider US laat zien in welke landen de Boeing 737 MAX niet of nog slechts beperkt mag vliegen:

Lees meer over de nasleep van het ongeluk met de Boeing 737 MAX-8 in Ethiopië:

Lees ook op Business Insider