Michael Novogratz, één van de bekendste beleggers in digitale valuta, stelt dat we de bodem in de Grote Crypto Crash van 2018 hebben gezien. “The only way is up.”

Novogratz meldde donderdag in een tweet dat de Bloomberg Galaxy Crypto Index is uitgebodemd. Deze index volgt de grootste cryptomunten die in Amerikaanse dollars zijn genoteerd.

De index bevat onder meer de bitcoin, ethereurm, monero, ripple en Zcash.

Cryptobeleggers reageerden positief. De meeste digitale valuta stegen donderdag. Vrijdag noteerde de bitcoin op ongeveer 6.500 dollar.

Novogratz leidt het hedgefonds Galaxy Investment Partners. Dit speculatieve beleggingsfonds richt zich op digitale activa. Novogratz staat bekend als een fervente cryptofan en heeft miljarden in beheer. Als Wall Street-veteraan werkte hij in het verleden werkte voor zakenbank Goldman Sachs.

De hedgefondsbeheerder gelooft in het langetermijnpotentieel van cryptovaluta. In november 2017 voorspelde hij dat cryptomunt ethereum eind 2018 het niveau van 1.500 dollar kon bereiken (stand vrijdag: 210 dollar). De bitcoin dichtte Novogratz eerder een waarde van 40.000 toe eind dit jaar.

Die hebben dus nog even te gaan.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over de visie van Michael Novogratz op de cryptomarkt op finanzen.nl »