• Star Trek-acteur William Shatner is mogelijk de volgende passagier van een Blue Origin-raket.
  • De vijftien minuten durende reis naar de ruimte staat gepland in oktober, meldt nieuwssite TMZ.
  • Bronnen rond Shatner laten weten dat de reis onderdeel is van een documentaire.

William Shatner maakt zich klaar om een reis te maken met een Blue Origin-raket van Jeff Bezos, meldt nieuwssite TMZ.

De acteur, die onder andere bekend is van zijn rol als Captain Kirk in de originele Star Trek-serie uit de jaren zestig, zal naar verwachting onderdeel uitmaken van de bemanning van een New Shepard-capsule die komende maand naar de rand van de ruimte wordt gebracht.

Het is nog onbekend wie de andere bemanningsleden zullen zijn. Shatner (90) kan met zijn vlucht de oudste astronaut worden in de geschiedenis.

Tweede historische vlucht Blue Origin

Deze raketlancering in oktober zou de tweede bemande vlucht zijn voor Blue Origin. Oprichter Jeff Bezos vloog in juli al naar de rand van de ruimte, daags nadat Richard Branson de commerciële spacerace won met de eerste bemande reis van Virgin Galactic.

Jeff Bezos was niet alleen tijdens de eerste bemande reis van Blue Origin in juli. Zijn broer, de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen en 82-jarige piloot Wally Funk vlogen mee met deze historische vlucht.

Shatner wil al langer de ruimte in

Hoewel het nieuws van Shatners ruimtevlucht nog niet is bevestigd, vertellen bronnen rond de acteur aan TMZ dat de geplande vlucht onderdeel wordt van een documentaire.

Shatner steekt zijn wens om ooit echt naar de ruimte te reizen niet onder stoelen of banken. Vorig jaar tweette hij een bewerkte foto van zichzelf naar NASA. Hierin is hij gekleed in een astronautenpak. In de tweet vroeg hij zich af of hij deel kon uitmaken van een SpaceX Crew Dragon Demo-2 ruimtevlucht naar het Internationaal Ruimtestation ISS.

Twee maanden later vertelde Shatner tijdens een panelgesprek bij San Diego Comic-Con 2020: “Er is een kans dat ik kort naar de ruimte kan vliegen en daarna weer zal landen.” Dit was een verwijzing naar het Artemis-programma van NASA dat erop mikt vanaf 2024 mensen naar de maan te vervoeren, legt Space.com uit.

LEES OOK: Volgens Elon Musk had de eerste burgerbemanning van SpaceX een ‘uitdaging’ met de wc – hij belooft een upgrade voor de volgende vlucht