Blokker zet eerste stapjes in nieuwe koers, en gaat online wasmachines, drogers en koelkasten verkopen

blokker wasmachines koelkasten online

Winkelketen Blokker breidt zijn assortiment uit met witgoed. Het bedrijf heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gespecialiseerde webwinkel AO.nl. De huishoudelijke apparaten zullen alleen online worden verkocht.

Klanten kunnen in eerste instantie bij Blokker terecht voor wasmachines, drogers en koelkasten. Het is de bedoeling dat het aanbod aan witgoed op termijn verder wordt uitgebreid. Met de donderdag aangekondigde stap wil Blokker zijn marktpositie op het gebied van huishoudelijke producten verder verstevigen.

Blokker wil zich voornamelijk richten op het huishoudelijke segment, en online sterker worden. Dat het nu  wasmachines via internet gaat verkopen, past dus in die nieuwe strategie.

Reorganisatie

Het verlieslatende Blokker kondigde eerder dit jaar een ingrijpende reorganisatie aan. Honderd vestigingen worden gesloten en zusterketens als Leen Bakker, Marskramer, Intertoys, Xenos en Big Bazar zijn of worden afgestoten. Het bedrijf kan zich zo volledig richten op verbetering van de Blokker-winkels.

Afgelopen jaar kondigde Blokker Holding al aan dat het verder wil met één formule: Blokker zelf. Zo denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten.

De ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker zijn in de etalage gezet.

Verder sluit Blokker komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verdergaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht.

Bij elkaar verdwenen zo’n 1900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. Die houdstermaatschappij, waaronder alle ketens vallen, houdt op termijn helemaal op te bestaan.

 

Reacties