• Blokker-eigenaar Mirage Retail Groep is niet langer in de race om HEMA over te nemen.
  • Half juni werd bekend dat Mirage een bod had gedaan bij de schuldeisers van HEMA, maar staakt nu om nog onbekende reden de overnamepoging.
  • De burgerinitiatieven WeLoveHema en HouDeHema, Albert Heijn-eigenaar Ahold Delhaize, investeerders Parcom en Flacks Group en wellicht toch de Jumbo zijn de overgebleven kandidaten.

Blokker-eigenaar Mirage Retail Group gaat winkelketen HEMA niet overnemen. Dat bevestigt Mirage aan persbureau ANP na eerdere berichtgeving door het AD. Het bedrijf wil niet zeggen waarom het geen kandidaat meer is om HEMA over te nemen.

“Aangezien het proces nog in volle gang is, doen wij geen andere mededelingen op dit moment. We wensen de medewerkers van HEMA veel succes bij het vinden van een nieuwe eigenaar waarmee zij verder kunnen bouwen aan de toekomst van dit mooie Hollandse merk”, stelt Mirage in een verklaring.

Half juni werd bekend dat Mirage Retail Group zich had gemeld als overnamekandidaat en een bod had gedaan bij de schuldeisers. HEMA is in handen van schuldeisers gekomen in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de winkelketen.

Overgebleven kandidaten

Vorige week brachten de burgerinitiatieven WeLoveHema en HouDeHema een gezamenlijk bod uit op HEMA en ook Ahold Delhaize en investeerders Parcom en Flacks Group zouden nog kandidaat zijn.

WeLoveHema en HouDeHema werken sinds begin juni samen en hebben naar eigen zeggen tienduizenden aanmeldingen van mensen die willen investeren in HEMA. Bij HouDeHema is onder anderen Eerste Kamerlid Mei Li Vos van de PvdA betrokken.

Ahold Delhaize kijkt met zakenbank Lazard naar een mogelijk bod op HEMA, meldde het Financieele Dagblad eerder deze maand. Het moederbedrijf van Albert Heijn zou willen voorkomen dat grote concurrent Jumbo, die al intensief samenwerkt met HEMA, er met de buit vandoor gaat. Jumbo zegt zelf geen interesse te hebben.

LEES OOK: Het gaat beter met HEMA dan gedacht, dus betaalt de warenhuisketen een deel van de staatssteun terug

Lees ook op Business Insider