De bitcoin heeft een lekker weekend achter de rug. De digitale munteenheid steeg sinds vrijdag 10 procent in waarde en bereikte zijn hoogste niveau in ruim een jaar.

Maandagochtend noteerde de bitcoin rond de 8.700 dollar Ook andere digitale munten stegen. Litecoin werd haast 9 procent duurder en ether 6 procent.

De koersstijgingen worden mogelijk veroorzaakt door een hernieuwde interesse in cryptomunten. Verschillende online-handelshuizen willen de handel in digitale munten mogelijk maken voor hun klanten. Ook maken sommige bedrijven het mogelijk om met digitale munteenheden te betalen.

Sommige analisten menen echter dat de recente prijsstijgingen, de bitcoin werd deze maand al 70 procent meer waard, ook een kwestie is van het opveren is na de lange neergang van vorig jaar. Ook wordt opnieuw voor een bubbel gewaarschuwd, net als eind 2017 toen de bitcoin piekte op ruim 19.000 dollar.

Volgens de site Coindesk.com zien technische analisten een volgende weerstandsniveau voor de bitcoin op 9.650 dollar. De laatste keer dat de bitcoin rond de 10.000 dollar noteerde was in april 2018.

De koers van de bitcoin kun je volgen op beurssite finanzen.nl:

Dit was het beeld maandag bij de grootste munten op de cryptomarkt:

(klik voor uitvergroting)

Lees ook over de bitcoin: