• In september gingen cryptomunten mee met de val van aandelenmarkten en verloor ook de bitcoin flink terrein.
  • Maar sinds ruim een week herstelt de cryptomarkt duidelijk en heeft de bitcoin 25 procent aan waarde gewonnen.
  • Technisch analist Katie Stockton denkt dat de bitcoin mogelijk het vizier kan richten op het oude record van 65.000 dollar.

Tijdens de correctie van aandelenmarkten in september werden cryptovaluta meegetrokken met het negatieve sentiment.

Maar sinds een week lijkt sprake van een ontkoppeling van de koersbewegingen op de cryptomarkt en de aandelenmarkt. Dat is onder meer te zien bij de bitcoin, de grootste cryptomunt met een marktwaarde van bijna 1.000 miljard dollar.

Onderstaande grafiek laat de ontwikkeling van de brede S&P 500-index zien. Sinds het piekniveau van 4.545 punten dat op 2 september werd bereikt, is per saldo sprake van een neerwaartse beweging van deze toonaangevende Amerikaanse aandelenindex.

Het plaatje voor de bitcoin ziet er anders uit. De belangrijkste cryptomunt ging in september mee met de val van aandelenmarkten, maar is sinds het dieptepunt van 28 september snel opgekrabbeld. In 8 dagen tijd is sprake van een opleving van liefst 25 procent.

De opleving van de bitcoin heeft het 'koersmomentum' op de korte termijn flink verbeterd, schrijft technisch analist Katie Stockton dinsdag in een rapport.

Nu de bitcoin weer tot boven de 50.000 dollar is gestegen kan de cryptomunt nog wat verder klimmen naar 52.900 dollar, verwacht Stockton. Daar liggen zogenoemde 'weerstandsniveaus' die doorbroken moeten worden voor een aanhoudende stijging.

Als het lukt op ook boven de 53.000 dollar uit te komen, is een terugkeer naar de all-time-high van april op 65.000 dollar mogelijk voor de bitcoin, stelt Stockton.

[activecampaign form=28]

Lees meer over de bitcoin en cryptovaluta: