• De bitcoin steeg woensdag 8 procent, nadat bekend werd dat betalingsplatform PayPal zijn gebruikers gaat toestaan de cryptomunt te verhandelen.
  • Volgens analist Katie Stockton van Fairlead Strategies kan dat het begin zijn van een verdere stijging.
  • Stockton denkt de koers van de bitcoin kan klimmen naar 14.000 dollar.

De bitcoin steeg woensdag met 8 procent, nadat bekend werd dat betalingsplatform PayPal zijn gebruikers gaat toestaan de cryptomunt te verhandelen, net als betalingsverwerker Square dat al eerder deed.

Gebruikers van PayPal mogen bitcoin kopen, verkopen en er overboekingen meedoen.

Veel cryptobeleggers zien dat als een grote doorbraak, onder wie topman Mike Novogratz van vermogensbeheerder Galaxy Investment. Hij tweette dat grote banken waarschijnlijk het pad van Paypal zullen volgen en dat “we de Rubicon zijn overgestoken”.

Technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies ziet ruimte voor verdere stijging van de bitcoin, stelde ze woensdag in een analyse.

Stockton wijst erop dat er een positief momentum is ontstaan voor de bitcoin, nadat de belangrijkste cryptomunt in september weer boven het niveau van 10.000 dollar uitkwam. 

Afgelopen jaar bleek het lastig te zijn voor de bitcoin om boven het niveau van 14.000 dollar uit te komen. Volgens Stockton wordt dit weerstandsniveau dan ook het eerstvolgende richtpunt voor de cryptomunt.

Lees ook op Business Insider

Stockton maakt hierbij gebruik van de zogenoemde Fibonacci-indicator om kantelpunten te bepalen voor koersbewegingen. De indicator is gebaseerd op de zogenoemde “gulden snede” van de Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, bekend als Fibonacci.

Stockton zegt dat het heel waarschijnlijk is dat bitcoin de komende maanden de 14.000 dollar gaat bereiken.

De grens van 14.000 dollar fungeerde in juni 2019 als weerstandsniveau, maar ligt nog altijd een stuk lager dan het topniveau van bijna 20.000 dollar dat de bitcoin eind 2017 bereikte.

De bitcoin noteerde donderdag op bijna 13.000 dollar.

stockton fairlead strategies.JPG
Bron: Fairland Strategies

Lees meer over cryptomunten: