Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
1:52

De bitcoin noteert al een aantal dagen onder het belangrijke steunniveau van 40.000 dollar. En dat is een slecht teken volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies.

Stockton ziet het feit dat de bitcoin op twee opeenvolgende vrijdagen onder het niveau van 40.000 dollar sloot, als een bevestiging van de val onder het steunniveau. Dit schrijft ze maandag in een rapport.

Hiermee ligt de komende maanden de weg open voor een verdere daling voor de belangrijkste cryptomunt, aldus Stockton.

Ze noemt daarbij een val van 29 procent naar een niveau van 27.200 dollar als neerwaarts potentieel. “Diverse technische indicatoren geven op maandbasis verkoopsignalen aan.”

Stockton maakt onder meer gebruik van de MACD-indicator (moving average convergence/divergence). Die geeft aanwijzingen over het momentum op de korte en langere termijn van een belegging.

De indicatoren voor de middellange en lange termijn zijn negatief, maar voor de korte termijn staan de signalen voor de bitcoin nog op neutraal, geeft Stockton aan.

De bitcoin had in de periode van maart tot juni 2020 voor de maandelijkse MACD-indicator ook te maken met een verkoop-signaal.

Daarvoor was sprake van een verkoopsignaal voor de langere termijn in de periode van juli 2018 tot mei 2019, toen de bitcoin zich in een dalende fase bevond, geeft Stockton aan tegen Business Insider.

Woensdag noteerde de bitcoin rond de 39.000 dollar.

LEES OOK: De topanalist van een cryptovermogensbeheerder legt uit hoe ze veelbelovende projecten selecteert en noemt 3 kansrijke altcoins