Een klap voor de hele markt van cryptomunten. Bitcoin en ethereum verliezen flink in de afgelopen 24 uur en alle kleine munten doen mee met de instorting.

De daling die je wist dat zou komen, zullen de sceptici van de cryptomunten gaan zeggen. Wat zo hard naar boven gaat, moet ook weer naar beneden.

En dat gebeurt nu even. Bijna alle van de vijftig grootste cryptomunten staan op een verlies van dubbele cijfers in procenten.

Een oorzaak? Die is moeilijk aan te wijzen. Wie de grote dalingen wil duiden kan zich misschien bedienen van de aloude beurswijsheid ‘winst nemen’. Misschien dat een groot deel van de cryptomunt-speculanten besloten heeft dat er wel genoeg winst is gemaakt en de munten verkocht. Misschien is het ook wel iets heel anders.

De koers van de bitcoin:

Bitcoin en ethereum, met afstand de twee grootste cryptomunten verliezen allebei fors. Bitcoin was eerder deze maand nog 3.000 dollar waard, maar noteert inmiddels rond de 2.200 dollar. De dip van vandaag was zelfs onder de 2.200 dollar.

Ethereum kost inmiddels net iets meer dan 300 dollar. Eerder deze maand stond de munt nog boven de 400 dollar. Maar ten opzichte van het begin van het jaar (8 dollar) hebben ethereum-beleggers nog altijd een plus van meer dan 4.000 procent achter hun naam staan.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK OP FINANZEN.nl