• Volgens Scott Minerd, chief investment officer van vermogensbeheerder Guggenheim, is een grote correctie voor de bitcoin op zijn plaats.
  • “Ik denk dat de koers kan halveren tot 20.000 of 30.000 dollar”, zegt Minerd tegen CNBC.
  • Wel beschouwt de topbelegger dit als een tijdelijke terugval. Uiteindelijk verwacht hij dat de bitcoin naar zo’n 600.000 dollar kan stijgen.

Na de snelle stijging van de afgelopen maanden is de bitcoin nu toe aan een stevige correctie. Dat zegt Scott Minerd, chief investment officer van de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim Partners.

De verdere daling van de belangrijkste cryptomunt zou de koers op een niveau van 20.000 dollar kunnen brengen.

Lees ook: Bitcoin bereikt recordhoogte van $62.500 – ether breekt door $2.200

“Gelet op de enorme koersbeweging die de bitcoin onlangs heeft doorgemaakt, lijkt het erop dat er zich een zeepbel heeft gevormd”, vertelt Minerd in een interview met tv-zender CNBC. “Ik denk dat een grote correctie op zijn plaats is.”

Donderdag noteerde de koers van ’s werelds meest populaire cryptomunt op ruim 54.000 dollar. Een week geleden tikte de bitcoin op de dag dat cryptoplatform Coinbase een notering kreeg aan de Nasdaq-beurs een nieuw record aan van bijna 65.000 dollar.

Lees ook: Coinbase is na de eerste beursdag $85 miljard waard – flinke koersschommelingen bij beursdebuut

“Ik denk dat de koers kan halveren tot 20.000 of 30.000 dollar”, zegt Minerd over de bitcoin. “Maar het interessante aan bitcoin is dat we dit soort dalingen eerder hebben gezien.”

Lees ook op Business Insider

De topbelegger is optimistisch over de cryptomunt op de lange termijn. De bitcoin is dit jaar dan ook steeds populairder geworden bij grote financiële instellingen en bedrijven.

Zo heeft Tesla aangegeven bitcoin te gaan accepteren als betaling voor zijn elektrische auto’s en zijn banken en andere financiële dienstverleners het crypto-aanbod voor hun cliënten en klanten aan het uitbreiden.

Volgens Minerd is de kans wel groot dat de koers van bitcoin eerst terugvalt, voordat deze weer opveert.

Lees ook: Daling van nog eens 20% naar $42.000 dreigt voor de bitcoin, volgens een technische analist – dit steunniveau is cruciaal

Uiteindelijk verwacht de beleggingsexpert een stijging van de bitcoin tot mogelijk 600.000 dollar.

Lees meer over bitcoin: