CEO Brian Shroder van de Amerikaanse tak van cryptobeurs Binance is nog steeds optimistisch over de bitcoin. Onlangs kocht hij bitcoins bij te midden van de sterke daling van de belangrijkste cryptomunt in de afgelopen maanden.

In een interview met Insider vertelt Shroder dat hij de bitcoin heeft bijgekocht op de niveaus van 29.000 dollar en 19.000 dollar. “Ik blijf kopen. Persoonlijk en professioneel geloof ik in crypto op de lange termijn”, aldus Shroder tijdens een conferentie in de Canadese stad Toronto. Hij belegt naar eigen zeggen in meer dan 30 verschillende cryptoproducten.

“Het verbazingwekkende van crypto is dat elke munt zo uniek is. Je kunt je echt verdiepen in verschillende coin- en tokenprojecten… en de toepassing, het toezicht en de economische logica van het ene project is zo verschillend van het andere. Er zijn dus veel verschillende coin- en tokenprojecten die volgens mij echt interessant zijn”, vertelt Shroder.

Shroder zegt dat Helium één van de cryptoprojecten is waar hij veel in ziet. Helium is een door blockchain aangedreven draadloos netwerk, dat met het internet verbonden apparaten gebruikt om gegevens van en naar het internet te verzenden en te ontvangen. Gebruikers die hotspots voor apparaten op het netwerk hosten worden beloond met tokens.

"Ik hou echt van Helium, omdat het in feite een netwerk creëert en een motivatie geeft om een netwerk sterker te maken door middel van cryptomunt. Het stimuleert mensen om op zoek te gaan naar plekken waar andere mensen zijn die netwerkverbindingen nodig hebben. Dat is geweldig", geeft Shroder aan. 

Helium heeft momenteel een marktwaarde van ongeveer 1,3 miljard dollar. Ook dit cryptoproject heeft last gehad van de verkoopgolf van cryptomunten. In november 2021 piekte de koers van Helium op bijna 52 dollar, inmiddels is de prijs gezakt naar minder dan 10 dollar.

LEES OOK: Wees niet bang voor de cryptocrash zeggen deze 3 experts: het is een noodzakelijke survival of the fittest