• De waarde van digitale munten zoals de bitcoin en litecoin schommelt flink. Dat is een fors risico, maar mogelijk ook een kans.
  • Als je overweegt te beleggen in cryptomunten kan een goede voorbereiding geen kwaad.
  • Business Insider zet voor je op een rij hoe je munten zoals dogecoin, ethereum en bitcoin koopt, veilig bewaart en waar je op moet letten als belegger.

Het kopen van bitcoins en andere cryptomunten kan vaak steeds makkelijker. Maar let op: niet elke digitale munt is overal te koop of kun je overal verhandelen.

Er zijn drie gangbare manieren om aan bitcoin te komen: via een online wisselkantoor, een bitcoin-ruilbeurs of door ze te kopen van een andere gebruiker.

Zoals voor alle beleggingen geldt dat het verstandig is om alleen te beleggen met geld dat je niet als financiële buffer nodig hebt. Zorg dus altijd dat je eerst een spaarbuffer hebt voor onvoorziene uitgaven.

Aangezien cryptomunten tot de zeer risicovolle beleggingen horen, is het sowieso belangrijk om voorzichtig om te springen met de hoogte van je inleg en vooraf te accepteren dat je belegging verlies kan opleveren.

Business Insider zet alle mogelijkheden op een rij en we kijken naar de risico’s maar ook naar de mogelijkheden. Zo kun je ook investeren in de toekomst van cryptomunten door aandelen van ‘miners’ te kopen. Ook daar geven we je handige tips en een overzicht van de mogelijkheden die je hebt.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt gratis de whitepaper over het investeren in cryptomunten.

Download de whitepaper

Lees ook op Business Insider