De stormachtige opkomst van bitcoin is zelfs voor de topmanagers in de techbranche onweerstaanbaar.

Dat blijkt wel uit twee opmerkelijke transfers. De bitcoin-betaaldienst Coinbase heeft Ryan McGeehan, voormalig hoofd veiligheid bij Facebook, en Todd Edebohls, voormalig directeur business development bij Amazon, weten te verleiden de overstap naar het bedrijf te maken. Dat schrijft Entrepreneur.com.

Coinbase groeit snel

Coinbase is een snelgroeiend platform dat bankdiensten in bitcoin aanbiedt. “Dat deze mensen bij ons in dienst komen zegt iets over onze groei, momentum en toegewijdheid aan veiligheid”, zegt een woordvoerder van Coinbase. “En dat bitcoin groeit als branche en talent weet aan te trekken.”

Het bedrijf werd in juni 2012 opgericht; vorige maand werd de miljoenste ‘bitcoin-portemonnee’ via de site aangemaakt. Coinbase slaagde er eerder in om aanzienlijke hoeveelheden durfkapitaal aan te trekken.

Durfinvesteerders

Investeerders als Andreessen Horowitz stopten onlangs 25 miljoen dollar in de firma, in wat de grootste investeringsronde voor een bitcoin-bedrijf ooit is genoemd. De waarde van Coinbase is nu 31 miljoen dollar.

De recente ondergang van bitcoin-platform MtGox riep eerder nog vragen op over de betrouwbaarheid van de virtuele munteenheid. Maar mensen in de voorhoede van de technologische industrie hebben kennelijk voldoende vertrouwen in een zonnige toekomst voor bitcoin.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl