• Na een flinke dip vorige week klimt de bitcoin weer richting de 40.000 dollar.
  • Internetreus Amazon zou binnenkort betalingen met cryptomunten accepteren.
  • De bitcoin is nog ver verwijderd van de piek van medio april, toen de waarde bijna 65.000 dollar bereikte.

De waarde van cryptomunt bitcoin is weer toegenomen tot bijna 40.000 dollar, na een flinke dip vorige week. Waarschijnlijk hangt het herstel samen met speculatie dat webwinkelconcern Amazon ook iets met cryptomunten gaat doen.

Onlangs was de digitale munt nog minder dan 30.000 dollar waard. Maar volgens CoinMarketCap gaat het inmiddels weer om meer dan 39.000 dollar. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld.

Bron: CoinMarketCap
Bron: CoinMarketCap

Amazon adverteerde vorige week met een vacature voor een productleider op het gebied van digitale valuta. Dat zou erop kunnen wijzen dat het concern in zijn webwinkels ook digitale munten wil gaan accepteren als betaalmiddel, denken kenners.

Volgens City A.M. zou Amazon nog voor het einde van het jaar bitcoin willen accepteren. Dat zou een plan uit de koker zijn van voormalig CEO Jeff Bezos. Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zouden de volgende zijn. Ook wil de internetreus naar verluidt een eigen cryptomunt ontwikkelen.

Ook Tesla-topman Elon Musk liet zich vorige week weer positief uit over de bitcoin.

Toch is de waarde van de munt nog ver verwijderd van de piek van medio april. Toen werd de bitcoin voor bijna 65.000 dollar verhandeld. Daarna ging de koers hard omlaag.

Dat kwam volgens deskundigen onder meer omdat producent van elektrische auto's Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten bitcoinminers.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: