In de Europese Unie zijn er grote verschillen tussen landen wat betreft het landbouwareaal dat wordt gebruikt voor biologische landbouw. Nederland verkeert in de onderste regionen. Bergstaat Oostenrijk is koploper.

Databureau Statista stelde voor Business Insider een infographic samen over het biologisch landbouwareaal in de Europese Unie, op basis van gegevens van statistiekbureau Eurostat.

In Nederland blijkt op slechts 3,1 procent van het totale landbouwareaal biologisch te worden geteeld. Dat is minder dan de helft van het EU-gemiddelde van 7 procent.

In Oostenrijk is het biologisch landbouwareaal maar liefst 23,4 procent.  Andere landen waar de biologische landbouw een relatief groot aandeel heeft in het landbouwoppervlak zijn Estland, Zweden, Italië en Zwitserland.

Nederland zit wel in de top 10 van landen in de wereld die per hoofd van de bevolking het meeste uitgeven aan biologisch voedsel. In 2016 deed de gemiddelde Nederlander voor zo’n 75 euro aan biologische boodschappen.

Dat is nog altijd vier keer zo weinig als koploper Zwitserland, waar men gemiddeld voor 300 euro per persoon aan biologisch voedsel koopt in een jaar. Dit blijkt uit een andere infographic van Statista.

LEES OOK: We gingen langs bij een boerderij in Soest die duurzame melk produceert – de koeien hebben massageborstels, eten uit een elektrische voederbak en staan vaker in de wei

Lees ook op Business Insider