De University of Waterloo is een broedplaats van talent voor Google én pokertoernooien. 

Het Canadese Waterloo lijkt op het eerste gezicht een slaperig stadje. Maar Waterloo is ook de thuisbasis van de University of Waterloo, wat het stadje niet alleen een leverancier van top-pokeraars maakt, maar ook van Google-werknemers. Dat schrijft Business Week.

Klinkt raar? Niet echt. De universiteit staat bekend om zijn zeer veeleisende opleidingen voor wiskunde en civiele techniek. Bovendien is pokeren op internet legaal in Canada. Een aantrekkelijk zakcentje voor studenten dus. Die zitten sowieso toch veel binnen, omdat het altijd sneeuwt, vertelt een oud-student.

“Het is absurd hoeveel poker-talent wordt aangeleverd door de University of Waterloo”, zei speelster Amanda Musumeci in een video die werd geproduceerd door de World Poker Tour. Voorbeelden van pokeraars die ana Waterloo hebben gestudeerd zijn Mike McDonald (5,5 miljoen dollar aan toernooiwinsten) Mike Watson (6,8 miljoen) en Steve Paul-Ambrose (1,9 miljoen).

Nieuw talent voor innovatieve bedrijven

En dan is Waterloo ook nog eens de geboorteplaats van Blackberry, maker van smartphones. De gloriedagen van dat bedrijf mogen dan geteld zijn, innovatieve bedrijven weten nog altijd de weg naar de University of Waterloo te vinden voor nieuw talent.

Waterloo-alumni zijn in trek bij bedrijven als Facebook, Tesla, en vooral Google.

"De University of Waterloo is één van de weinige universiteiten ter wereld waar Google mensen van aanneemt", vertelt Steve Woods, hoofd ontwikkeling van Google in Canada.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl