Waar zitten de krachtigste groeibedrijven in Europa? Uit een ranking van zakenkrant The Financial Times blijkt dat extreme groeiers vooral in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje te vinden zijn. Maar Nederland doet ook een beetje mee.

Onderstaande tabel van de FT 1000 van snelst groeiende bedrijven in Europa, samengesteld door databureau Statista, laat zien dat er 5 topgroeiers uit zowel het Verenigd Koninkrijk als Spanje komen en vier uit respectievelijk Duitsland en Frankrijk.

Op zich is het niet vreemd dat de meeste topgroeiers uit Europese landen komen met een relatief grote thuismarkt. Nederland is op plaats 20 terug te vinden met software-startup Bynder.

Het lijstje van de FT kijkt naar de gemiddelde omzetgroei per jaar over een driejarige periode. In dit geval tussen 2013 en 2016. Die lag bij Bynder op 237 procent; de absolute groei bij het Nederlandse bedrijf bedroeg tussen 2013 en 2016 liefst 3.712 procent.

bynder, groeibedrijven

Afgelopen februari maakte Bynder bekend het Amerikaanse techbedrijf Webdam over te nemen voor een bedrag van 49 miljoen dollar, omgerekend ruim 39 miljoen euro.

Bynder gaat daar nu naar eigen zeggen de concurrentie aan met bedrijven als SAP, Teradata, Infor en IBM.

Bynder werd in 2013 opgericht door Chris Hall. Het bedrijf is een van de grootste ter wereld op het gebied van digital asset management (DAM). Met de software van Bynder kunnen klanten op een centrale plek in de cloud logo’s, foto’s en video’s opslaan.

LEES OOK Blockchain is misschien wel de grootste innovatie sinds internet, maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee?