• De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump hebben  de regels voor het eerste debat voor de presidentsverkiezingen afgestemd.
  • Tijdens het debat op 27 juni krijgen de twee presidentskandidaten onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is, meldt organisator CNN.
  • In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2020 mondde een debat tussen Biden en Trump uit in talloze onderbrekingen.
  • Lees ook: Zo denken de Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump over het klimaat

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander oud-president Donald Trump zijn het eens over de regels voor het eerste debat in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Tijdens het debat op 27 juni in Atlanta, Georgia krijgen de deelnemers onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is. Dat meldt CNN, de organisator van het debat.

“Tijdens het debat worden de microfoons gedempt, behalve voor de kandidaat die aan de beurt is om te spreken”, aldus de Amerikaanse nieuwszender. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2020 mondde een debat tussen Biden en Trump uit in talloze onderbrekingen. Ook toen werd bij een later debat besloten om de microfoon op momenten uit te zetten.

Geen publiek aanwezig bij debat tussen Trump en Biden

Bij het debat eind deze maand is in tegenstelling tot verkiezingsdebatten in het verleden geen publiek aanwezig. Het debat duurt in totaal negentig minuten, met tussendoor twee reclameblokken. De kandidaten en campagnemedewerkers mogen gedurende deze onderbrekingen niet met elkaar communiceren.

De kandidaten zijn verder overeengekomen dat hun plaats op het podium bepaald wordt door middel van het opgooien van een munt. Op het podium mogen de kandidaten alleen een pen, een vel papier en een flesje water hebben. Aantekeningen of andere rekwisieten zijn niet toegestaan.

Biden en Trump kwamen in mei overeen om twee televisiedebatten te voeren voorafgaand aan de verkiezingen in november. Het tweede debat vindt op 10 september plaats op de zender ABC.

LEES OOK: Munitie voor Biden in verkiezingsstrijd: Amerikaanse arbeidsmarkt overtreft verwachtingen ruimschoots in mei