Bezitters van cryptomunten beseffen over het algemeen redelijk dat ze opereren op een risicovolle markt. Dat blijkt uit een opiniepeiling door Maurice de Hond in opdracht van Dag van de Crypto.

Volgens De Hond investeert drie procent van de Nederlands in cryptomunten. Dat zijn er 400.000 in totaal. Maar als het gaat om vertrouwen dan scoren virtuele munten niet zo hoog. “Waar heeft u het meest vertrouwen in?”, vroeg De Hond. Mogelijk antwoorden: banken, cryptomunten, Facebook, Google, geen van deze, of weet niet.

Voor Nederlanders zonder cryptomunten is het vertrouwen in cryptomunten vergelijkbaar met het vertrouwen in Facebook: van nihil tot zo’n 2 á 3 procent.

Maar ook onder Nederlanders die zelf hebben geïnvesteerd in de bitcoin of andere cryptomunten, is het vertrouwen laag: 22 procent van de cryptobezitters heeft veel vertrouwen in cryptomunten, terwijl 29 procent meer vertrouwen heeft in banken.

Daarbij moet worden aangetekend dat zowel bij cryptobezitters als de bredere groep van ondervraagden, een algemeen gebrek aan vertrouwen domineert: van de brede groep heeft 48 procent geen vertrouwen in banken, cryptomunten, Google en Facebook; bij cryptobezitters is dit 38 procent.

(klik voor uitvergroting)