• Beleggers wachten op het afronden van een groot Amerikaans steunpakket om de coronacrisis aan te pakken.
  • In Europa zijn beurzen dinsdag hoger geopend. De AEX klom 4 procent.
  • De Amerikaanse Federal Reserve heeft extra maatregelen genomen met kapitaalinjecties voor de economie.

Aandelenbeurzen schieten nog alle kanten op. Beleggers zijn blij met nieuwe monetaire steun van de Amerikaanse Federal Reserve. Tegelijk heerst er onzekerheid over de uitrol van een groot steunpakket van de Amerikaanse overheid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 3,9 procent hoger op 440,12 punten. Bijna alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap dikte 3,1 procent aan tot 599,01 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 4,5 procent bij. De hoofdindex in Milaan steeg 4,4 procent.

De aandelenbeurs in Japan is dinsdag ruim 7 procent hoger geëindigd. Beleggers reageerden positief op het nieuwe steunprogramma van de Fed voor de grootste economie ter wereld.

Ook leefde de hoop dat de Senaat het omvangrijke steunpakket van de Amerikaanse overheid, ondanks de nieuwe afwijzing, uiteindelijk toch zal goedkeuren.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot met een winst van 7,1 procent op 18.092,35 punten. Een dag eerder won de Nikkei al 2 procent. Japan staat naar verluidt op het punt om omgerekend 128 miljard euro in de economie te pompen om de coronacrisis in te dammen. Ook de Bank of Japan zou klaarstaan met extra stimuleringsmaatregelen.

Wall Street in mineur

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Beleggers waren teleurgesteld dat een omvangrijk stimuleringspakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te helpen, opnieuw sneuvelde in de Senaat.

De Republikeinen en Democraten bakkeleien nog over de precieze verdeling van in totaal zo’n 2.000 miljard dollar aan overheidssteun.

De Dow-Jonesindex eindigde 3 procent lager op 18.591,93 punten. Eerder op de dag zakte de graadmeter nog even bijna 5 procent in de min, waardoor de Dow alle koerswinst sinds de verkiezing van president Donald Trump tot Amerikaans president in 2016, kwijt was.

De brede S&P 500 zakte 2,9 procent tot 2237,40 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 6860,67 punten.

Lees meer over het coronavirus: