Vrijdag 20 november is het zover: ABN Amro keert terug op de beurs. Op basis van de afgegeven prijs voor het aandeel betalen beleggers zeker niet de hoofdprijs, vindt Hendrik Oude Nijhuis.

Bij de terugkeer van ABN Amro naar de beurs verkoopt de staat in eerste instantie zo’n 20 procent van de aandelen. Particuliere beleggers uit Nederland krijgen een voorkeursbehandeling voor een deel van deze aandelen. Zie hier voor meer details over de beursgang.

De bandbreedte voor de introductiekoers van het aandeel ABN Amro is vastgesteld tussen de 17 en 19 euro, meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van voorwaarden die naar investeerders zijn gestuurd. Is dat duur?

Beleggingsexpert en Z24-columnist Hendrik Oude Nijhuis geeft in de onderstaande video zijn mening over het aandeel ABN Amro. Op basis van de waarde van het eigen vermogen van de bank is ABN Amro opvallend goedkoop geprijsd, vindt Oude Nijhuis. Al zijn er op de langere termijn uiteraard ook bedreigingen voor de Nederlandse grootbank.

Zo is ABN Amro door de sterke marktpositie in Nederland erg afhankelijk van de Nederlandse economie. Daarnaast storten technologiebedrijven als Facebook, Apple, Google en Paypal zich op de markt voor betaaldiensten.

Bekijk het video-interview met Hendrik Oude Nijhuis.