• Aandelenmarkten zijn de laatste weken meer in beweging, maar beleggers moeten zich niet laten afschrikken om op zoek te gaan naar koopkansen.
  • Het opwaartse momentum voor de lange termijn is nog steeds intact, volgens topman Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat.
  • Op de lange termijn zullen rijkere millennials aandelenkoersen naar nieuwe hoogten blijven stuwen, aldus Lee.

Aandelenmarkten zijn recent wat meer in beweging, maar beleggers moeten zich niet laten afschrikken om op zoek te gaan naar koopkansen.

Dat heeft topman Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat gezegd in een interview op de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Het opwaartse momentum voor aandelen op de lange termijn is nog steeds intact, ondanks de verkoopgolf op aandelenmarkten van afgelopen maandag, volgens de beursexpert.

Lees ook: Beurzen wereldwijd onderuit vanwege zorgen om Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande

“Mensen hebben het over Evergrande en een situatie die op de val van Lehman lijkt, maar ik denk dat dit echt een goede koopkans zal blijken te zijn”, aldus Lee. De beursexpert wijst op de lage rendementen op obligaties en de vooralsnog beperkte uitslagen van de VIX-index. De VIX wordt ook wel de angstbarometer van de beurs genoemd en meet de verwachte beweeglijkheid van de aandelenmarkt.

“We zijn op een moment aangekomen dat iedereen alleen maar neerwaartse risico’s ziet, en meestal is dat het moment waarop je juist je meer risico moet willen nemen”, gaf Lee aan.

Optimistisch over de lange termijn

Gevraagd naar de langetermijnvooruitzichten voor aandelenmarkten stelde Lee tegenover CNBC dat de steeds grotere groep van vermogende millennials aandelenkoersen naar nieuwe hoogten kan stuwen, mede door de ontvangst van erfenissen.

“De komende 20 jaar zullen millennials collectief om en nabij de 70 biljoen dollar erven”, aldus Lee. “Dat is een geweldige combinatie voor risicovolle beleggingen als aandelen en crypto’s, omdat millennials over het algemeen minder geïnteresseerd zijn in obligaties.”

Lee denkt dat aandelenmarkten ook in september een positief rendement zullen opleveren, dankzij het voortgaande economische herstel, zo schreef hij maandag in een rapport.